97. Rojstni dan

Včeraj, 24.1.2023, sta župan Simon Debeljak in naša predsednica Marija Turk skupaj obiskala najstarejšega Potočana, našega najstarejšega člana z najdaljšim članstvom v Društvu upokojencev Loški Potok – Franca Levsteka, Belčevega strica iz Travnika, za njegov častitljiv 97. rojstni dan, ki ga je praznoval 17. januarja. Poleg župana in naše predsednice smo bili na obisku še Vinko Košmerl in nekaj naših članic. Kot se spodobi smo mu odnesli torto, rožice in nekaj daril.

Že na pragu hiše nas je pričakal velik medved, slavljenec ter snaha Danica. Nebi človek pričakoval, da si pri 97. letih še vedno poln energije, delovnega zagona in tako poskočen. Vesel je bil našega obiska, nam pokazal vitrino, kjer je bilo polno njegovih ročno narejenih izdelkov iz lesa in seveda je tudi zaigral na orglice. Najprej smo nazdravili z odličnim hruškovim žganjem, tudi tega je sam skuhal, nekaj prigriznili in se posladkali s torto. Pohvalil je snaho, da je res pridna in nam zaupal recept za tako lepo starost – mirno moraš živeti in vseskozi počasi delati. Pravi, če je žalosten gre pa mal k svojim »čebelčkam« in je takoj bolje.

Ob njegovem visokem jubileju smo Majda Levstek, Fani Debeljak in jaz v Domu starejših občanov na Hribu postavile rokodelsko razstavo z njegovimi umetninami. Lahko si jo ogledate v dveh vitrinah v pritljiču doma. Lepo vabljeni k ogledu.

Nekaj utrinkov včerajšnjega obiska:

zapisala in foto: Tanja Lavrič, tajnica društva